E-handlen er en ekstrem interessant industri, fordi den er så dynamisk og eksplosiv i sin natur. På kun 5 år er omsætningen fordoblet i Danmark og de seneste trends peger imod, at mere og mere skal kunne ordnes fra mobilen.

Det er landets banker et glimrende eksempel på. De er nemlig på vej væk fra Java løsningen og erstatter den med Javascript, netop for at kunderne kan tilgå deres tjenester fra mobile enheder.

Vi ser nærmere på e-handel statistik og trends i 2014. 

 

E-handel statistik

Omsætningen på vej mod 72 mia. kr. i 2014

FDIH kommer løbende nye tal for den danske e-handel og deres seneste rapport fra 2014 er interessant læsning. Vi har set nærmere på 2014 e-handelsanalysen.

God-ehandel.dk har set på 1. halvår af 2014 som vil give dig et indblik i de nuværende forhold på markedet online. Vi har udvalgt en række af den mest interessante e-handel statistik i 2014:

  • Omsætningen estimeres til mindst 72 mia. kroner i 2014 (stigning på 15% ift. 2013)
  • Tøj, sko og smykkebranchen online går frem, i forhold Film, musik og spil salget.
  • Over halvdelen af danskerne har handlet på nettet i 1. halvår 2014. 18 % med mindst 5 handler.
  • Pris, bekvemmelighed og udvalg af de nye, vigtigste, konkurrenceparametre.

 

E-handel trends i 2014

Det hele skal være mobilt

Hvis der skal puttes én overskrift på e-handel trends i 2014, så er det at alt efterhånden skal være muligt. Det skal være muligt at handle i alle webshops fra mobilen.

Det skal være muligt at benytte alle de services og tjenester man har lyst til. Årsagen er simpel, for vi bruger mere og mere tid på mobilen. Eller rettere, vi klarer flere og flere ting herfra.

Så hvis du vil være konkurrencedygtig i 2014, skal du have en mobilvenlig version af din hjemmeside. Det går i fin tråd med at søgemaskiner som Google, fremadrettet menes at vægte responsive hjemmesider højere.

Reponsivt design

Responsive designs er designs der fungerer på alle enheder. Computeren, iPaden og mobilen. For bare 5 år siden, har de fleste oplevet at besøge en hjemmeside fra mobilen der så forfærdelig ud. Ulæselig eller uoverskuelig.

Det gør det responsive design op med, så siden er pæn og brugervenlig uanset hvor den tilgås fra. Netop det responsive design er et område der ligger i forlængelse af den første trend.

Så hvis du skal have udviklet en ny hjemmeside eller webshop, er det reponsive element en uundværlig del af din kravspecifikation.