Cookies -og privatlivspolitik

Forbrugslysten er tilbage

Forbrug og udvikling

Forbrugslysten er tilbage! Man kan ikke undgå at sidde med et smil på læben, når man skriver en positiv artikel om det danske forbrug.

Privatforbruget har været så meget igennem siden Finanskrisen og været meget påvirket af at danske familier og virksomheder er blevet ramt.

Men nu viser nye tal at danskernes forbrugslyst er tilbage og i klar fremgang. Denne gang bør der være bund i fremgangen. 

1. halvår viser en god fremgang i privatforbruget

Det er Børsen der har fået Danmarks Statistik til at lave beregninger over det danske privatforbrug i 1. halvår af 2014.

Og selvom energiudgifter og bilkøb er fraregnet, ændrer det ikke på at privatforbruget er steget med 1,1 procent, sammenlignet med 2014. Det er langt bedre end de forvente 0,3 % og derfor kan godt forvente at der er bund i fremgangen denne gang.

Medier og eksperter har flere gange udtalt, at forbruger var i fremgang, for så at skuffe måneder senere. I øjeblikket går det godt for dansk økonomi og det er faktisk kun privatforbruget der har haltet efter.

Nu hvor det ligeledes går fremad, må det være et tegn om bedre tider.

 

Økonomer er positive

Det er da heller ikke til at se bort fra økonomernes udvikling, der er meget positive over de nye tal. Man kan næsten sige den er overraskende, baseret på de seneste tal fra Danmarks Statistik.

Nu er udregningerne “renset” for energiudgifter og bilkøb, for at give et mere retvisende billede. Vi brugte nemlig færre penge på boligopvarmning grundet en mild vintersæson, mens tallene for bilsalget menes at være misvisende.

Det bliver spændende at se hvad tallene kommer til at vise for 3. kvartal 2014. Om de fortsætter i samme rille. Det må vi vente nogle uger på at finde ud af.