Cookies -og privatlivspolitik

Gadgets casen

E-handel tips

Et godt eksempel på e-handlens udvikling det seneste årti.

E-handlen er en af de hurtigst voksende industrier i Danmark, med imponerende vækst og nøgletal år efter år. Årsagen er simpel; det er nemmere, billigere og hurtigere at shoppe online.

Dertil kommer fordelen ved nemt at kunne sammenligne priser, udvalg og hvad man ellers ønsker. Vi har set nærmere på gadgets casen, der personificere udviklingen i nethandlen de seneste 10 år. 

 

Først var der én – så kom der mange

I rigtig mange brancher har scenariet været, at der var 1-2 shops der “ejede” online markedet i starten af 2000-tallet. I 2002 kom én af de første gadgetshops på markedet i skikkelse af Gadgets.dk shoppen. Det blev hurtigt efterfulgt af Coolstuff og senere af nye udbydere som Made4Men, Alphageek og Skoop.

Markedet online er gået fra at være få, til at du nu har mere end en håndfuld webshops at vælge imellem. Konkurrence har med andre ord været tiltagende og det fordrer øget salg på nettet, da dit samlede udvalg bliver markant bedre og mere varieret.

Det er værd at tænke på, at disse udbydere har hver deres samarbejdspartnere og leverandører. Så selvom flere gadgets findes flere steder, vil alle udbyderne have deres “egne” ting. Det er bare én af mange grunde til, at der er plads til alle sammen.

Konsekvensen for spøg og skæmt butikker

Konsekvensen for de fysiske spøg og skæmt butikker har været, at de er langt mindre eftertragtede og mange af dem, har måtte dreje nøglen. Udvalget i diverse webshops er kort sagt bedre, mere moderne og aktuelt.

De til tider platte ting du kan købe i spøg og skæmt butikker, står slet ikke mål med det du kan finde på nettet.

 

En klassisk case

Der er ingen tvivl om at casen med gadgets markedet har en helt klassisk natur af, hvad man kender fra andre brancher. Vi ser det samme i smykkebranchen hvor Chanti.dk var først, størst og førende i starten af 2000-tallet, men nu bliver presset af mange webshops og stærke smykkebrands.

Igen, fordi det er hurtigt og relativ billigt at komme i gang med en netbutik. I modsætning til hvis du skal leje butikslokaler, købe inventar og meget mere. Internettet er blevet en hurtig gennemvej for nye virksomheder og selvstændige med ambitioner.

Konsekvensen er i dette tilfælde havnet hos landets små guldsmede, der har fået langt sværere betingelser som forretning. Der er ingen tvivl om at fremtiden vil gøre en online-del påkrævet for alle virksomheder, da de fysiske butikker ikke længere er tilstrækkelige alene.

 

Der er kommet hårdere konkurrence på nettet i langt de fleste brancher og det fordrer større udvalg for dig som forbruger. For der er ingen tvivl om at forbrugerne står tilbage som de største vindere og vi er ikke blege for at udnytte fordelene.

Se bare de seneste tal fra FDIH, der viser den positive udvikling i e-handlen hos det danske samfund. Spørgsmålet er hvornår vi rammer toppen? Det vil god-ehandel.dk følge på nærmeste hold.