Man kan dårligt kalde privatleasing en trend, for det har været udbredt i rigtig mange år. Men det gør en stor forskel, hvordan du finansierer din nye bil.

God-ehandel.dk ser derfor nærmere på de centrale forskelle, til glæde for dig som forbruger, så du nemmere kan træffe den rigtige beslutning. 

PrivatleasingPrivatleasing er efterhånden blevet meget populært i Danmark. Flere og flere biler kører på de danske veje som leasingbiler og der er en god grund til dette. Det er blevet meget billigere at lease i dag end tilfældet var for blot et par år siden.

Kontrakterne og vilkårene er blevet mere overskuelige og trygheden har fundet sin vej til de danske hjem. Forskellen imellem at købe og lease er store og vil blive belyst her.

De centrale forskelle

Det at købe og lease en bil er to vidt forskellige ting. Begge dele kan være fordelagtige for dig, men dette vil i høj grad afhænge af din situation og dine præferencer. Grundlæggende kan man tale om følgende centrale forskelle imellem køb og privatleasing af en bil.

  • Prisen: Det er dyrt at købe en bil og udbetalingen på bilen kan hurtigt løbe op i meget høje beløb. Når du leaser en bil bliver udbetalingen lavere og dine månedlige udgifter forbliver faste igennem hele perioden.
  • Ejeren af bilen: Når du køber en bil så er det dig der er ejeren, punktum. Dette er ikke tilfælde når du leaser. Ejeren af bilen er stadigvæk firmaet, så du kan betragte det som om at den er til låns.
  • Løbende vedligeholdelse: Når du køber en bil er det dig, som skal sørge for at alle serviceeftersyn bliver overholdt og det er dig som skal stå for det hele. Når du leaser er alt dette inkluderet i prisen. Service bliver lavet af firmaet, som du har aftalen med. Der bliver ingen overraskelser i serviceudgifter, da disse er inkluderet i den månedlige ydelse.
  • Fleksibiliteten: Når du køber en bil er du ikke afhængig af årlige km begrænsninger. Hvis din private situation ændres og behov for kørsel øges betragteligt, er du fri til at køre alt det du ønsker. Hvis du leaser bliver du begrænset af den aftalte kilometer kørsel. Du kan sagtens køre flere kilometer end aftalt, men det kan hurtigt blive en dyr affære.

Skal jeg lease eller købe min bil?

Hvad skal jeg så vælge? Om du skal købe eller lease en bil afhænger i høj grad af dine præferencer og dine behov. Ønsker du at køre i en ny bil hvert andet eller tredje år kan du med fordel lease.

Hvis du ønsker at beholde den i ca. fem år kan det bedst betale sig at købe. Leasing kan være fordelagtig hvis du har en sikker privat situation hvor du ved at dine kørselsbehov ikke kommer til at ændre sig i de kommende to til tre år.

Hvis du er i en usikker situation kan leasing blive en meget dyr affære hvis du kommer til at køre flere kilometer end aftalt. Leasing er fordelagtig for de mennesker, som er i en stabil situation hvorimod nyuddannede, som er i gang med deres første job og som er i nyt parforhold kan køb af en bil være en bedre løsning, alene af den grund at ens kørselsbehov kan ændre sig lynhurtigt.