IT-infrastrukturen i en virksomhed er vigtigere end man lige tror. Alt fra fysioterapeuter til bankmedarbejdere bruger computere i løbet af deres arbejdsdag, og deres arbejdsglæde og effektivitet afhænger af hvor godt deres arbejde med denne er.

Hvis man hver dag skal bøvle med teknikken, vente på computeren svarer eller skifte batterier i musen, får man ikke meget ud af sin dag. Derfor får du her en række tips til hvordan du kan bruge din virksomheds eller din afdelings budget bedst på IT udstyr.

Kend dit budget

Det første du bør være klar over når du skal købe computere og udstyr, er hvilket budget du har. Hvor mange skal du købe til, hvad skal de bruge, og hvor får du mest for dine penge?

IT kan hurtigt blive en stor post, så de fleste har interesse i at få mest for deres penge. Du kan se mere her, og få et udvalg af IT udstyr hvor du får meget for pengene. Ligeledes er der ingen grund til at købe IT der overgår de behov I har.

Kend din IT

Som indkøber skal du også være klar over hvordan du finder ud af hvilke behov du har. En indkøber skal være i stand til at omdanne ”jeg bruger min computer til billedredigering og andre tunge programmer”, eller ”min arbejdsgang foregår på internettet, hovedsageligt ved mit kontor”, til hvilken processor, hvor mange ram, hvilken skærm osv. Skal den enkelte ansatte bruge.

Kend jeres behov

Til at beregne hvor stort et budget en afdeling har behov for, er det vigtigt at kende deres behov. Skal de bruge 8 timer ved deres computer om dagen, er det en kæmpe hjælp at kunne sidde ergonomisk, at have en større skærm eller måske to skærme, og et godt, ergonomisk mus og tastatur.

Skal personalet derimod på kundebesøg eller lignende, skal de måske bruge en tablet eller en anden enhed der er bærbar.

Genbrugt IT?

Når du har kendskab til dit budget, de tekniske termer og jeres behov, kan du overveje om der er behov, eller mulighed for at købe brugt. Computere og tilhørende udstyr kræver en del ressourcer at lave, og du kan gøre en god ting for klimaet ved at vælge noget udstyr der er brugt af andre før dig.

Det kan sagtens lade sig gøre at handle online, også når du handler i større mængder. Den danske E-handel er steget markant for private, men det er også blevet nemmere og bedre for virksomheder at handle online.

Mange forhandlere, både til private og virksomheder, har valgt at spare huslejen på den dyre butik væk, for at kunne tilbyde deres sortiment online. Det gælder ikke kun genbrugt elektronik, men også nyt. Overvej derfor også grundigt hvilken forhandler du vælger inden du køber.