Der er ingen tvivl om at der er mange fysiske butikker, der lider under Coronakrisen, endda mere end de nogensinde har prøvet før. Lukningen af Danmark har sat forbruget i stå og gjort at bybilledet er helt øde.

Det rammer alle de fysiske butikker hårdt og flere organisationer er enige om, at digitaliseringen af danske virksomheder aldrig er gået hurtigere end nu.

Forbruget flyttes onlineDen eneste vej til salg i forretningen

Aktuelt er e-handlen den eneste vej til salg i forretningen, hvilket har fået mange virksomheder til at reagere hurtigt og givet e-handlen en vigtigere rolle end nogensinde før.

Mange eksperter og de løbende væksttal viser med al tydelighed, at e-handlen skal prioriteres, hvis du ønsker at drive en konkurrencedygtig forretning. Dem der har lyttet efter, får særligt glæde af det nu, mens andre virksomheder lider ekstra i disse tider.

Søstrene Grene er et godt eksempel på en virksomhed, der hurtigt fik stablet en webshop på benene, på trods af det har været efterspurgt længe af flere jeg kender. Så der har utvivlsomt været et behov i markedet, men nu har der ikke været plads til at tøve eller vente.

Forbruget flyttes online

Der er en klar tendens til at forbruget flyttes online i disse ekstraordinære tider og det viser tal fra FDIH med al tydelighed. Nemlig.com er et godt eksempel på en forretning, der har nydt rigtig godt af de ændrede handelsmønster, hvilket har givet behov for at ansatte medarbejdere.

Andre online forretninger har gjort det samme og dem der er mest klar til den digitale tidsalder, er uden tvivl dem der kommer bedst igennem Coronakrisen.

Så hvis du driver en forretning, men mangler en webshop, bør du starte med det samme. Det vil styrke dig både nu og efter krisen er ovre. For der vil ligeledes være en hverdag på den anden side, hvor du ligeledes vil have glæde af en stærk online tilstedeværelse.