Både logisk set og statistisk set ser man, at december er den dyreste måned på året. Det er måneden hvor alle webshop og butikker skal have boomet deres indtjening og reddet årets sidste penge hjem.

Samtidig er det en festlig og hyggelig måned, hvor pengene traditionelt bare sidder løsere på danskerne. Det viser tal og statistikker år efter år. Det gælder både for e-handlen og den fysiske butiksdel.

Alle måneder har sine almindelige udgifter, og december er ingen undtagelse. Oven i købet har december og juletiden så også uendeligt mange udgifter, der blandt andet tæller juletræer, julegaver, godter og gløgg.

På God-ehandel.dk ved vi at mange danskere traditionelt set kæmper sig igennem julen rent økonomisk og vi vil gerne komme Jer i forkøbet. For der findes masser af gode råd til at sparer både op til og under juletiden.

Gode råd til at spare penge i julen

Hold jul med resten af familien

Er du typen, som synes det er meget hyggeligt bare at være den lille kernefamilie med far, mor og børn til jul? Så genovervej, om du ikke også kunne tage at fejre højtiden sammen med søster, mormor og resten af familien!

Penge i julenI kan eventuelt aftale at holde det hos familien, med den bedste økonomi. Dem der kan “bære” at undvære et par tusinde kroner som det hurtigt koster at arrangere.

Det kan godt være, man gerne vil være med at til finansiere julemaden, men man behøver i hvert fald ikke at købe den hele. Juletræet og pynten dertil bliver også en udgift mindre.

Køb gaverne i januar

Du kan også vælge at foretage juleindkøbene i januar, hvor julen er ovre. Der er priserne ofte halveret på ting som tøj, spil, kosmetik og så videre. Man kan også skære kalendergaverne fra eller droppe juleslikket.

På Budgethuset.dk har de skrevet en god artikel om en billigere jul, med gode tips og råd til hvordan du kan spare penge uden at gå på kompromis med hyggen.

Sidst er det vigtigt at du har følgende i baghovedet:

  • El og varme bliver ofte opgjort i slutningen af året – så husk der kan komme en ekstraregning i januar.
  • Læg penge til side til januar regninger, så du ikke er helt blanket af.
  • December varer til og med nytårsaften. Pengene skal ikke kun række til juleaften!

Du kan lån penge til julegaver online

Du har måske allerede overvejet at låne penge. Det er ikke altid man kan spare sig ud af de kortvarige pengeproblemer og her kan et kortvarigt lån, godt være en løsning. I hvert fald hvis du opnår en fornuftig ÅOP.

Det første du skal gøre er at forhøre dig hos din  lokale bankfilial. Siger de nej, kan du altid prøve lykken online. Der er et rigtig stort marked efterhånden, som kan imødekomme dit behov for penge.

Langt de fleste har ikke højere krav, end at du ikke må stå i RKI, er 18 år og har en indkomst. Det er meget hurtigere og meget enklere end banken. I visse tilfælde kan der gå mindre end et døgn, før du har pengene på kontoen fra du har søgt! Se det er jo lidt af en julegave i sig selv.

Mangler du overblikket?

Det kan hurtigt virke overskueligt at skulle danne sig et indblik i mulighederne online. Vi har derfor fundet en god låneside, der kan hjælpe dig godt i gang.

Du kan læse alt om lån til julegaver på Danlaan, hvor de henviser dig til førende udbydere, deres muligheder, krav og ÅOP. Her kan du hurtigt komme i gang med ansøgninger og så får du typisk afklarende svar allerede samme dag.