Cookies -og privatlivspolitik

Køb af hjemmeside vs. gør det selv

Køb vs. gør det selv hjemmeside

Overvejer du at købe hjemmeside eller gøre det selv? Så er du langt fra den eneste, for der findes mange Open Source systemer og hjemmesideservices, der har gjort det nemt at komme i gang.

De er bare ikke uden ulemper, så hvad du bør vælge afhænger meget af dine behov. God-ehandel.dk giver vores bedste råd til, hvordan du får valgt den rette løsning. Artiklen er særlig målrettet virksomheder og erhvervsdrivende. 

Køb vs. gør det selv hjemmesideKøb hjemmeside – og få en professionel løsning

Det helt centrale når du køber en hjemmeside er, at du får en lækker og professionel løsning. Den behøver ikke koste hverken 15 eller 30.000 kroner. Det gælder bare om at vælge den rigtige udbyder og det rette system.

WordPress – super brugervenligt og nemt

WordPress er klart det bedste system at vælge, hvis du ønsker et nemt og brugervenligt system, som alle og enhver kan anvende. På det punkt findes der ikke bedre alternativer.

Dertil kommer de mange gratis plugins og billige WordPress designs, der gør at du kan købe en rigtig flot og velfungerende WordPress side for ingen penge. Der skal kort sagt ikke udvikles en masse funktionalitet eller designes fra bunden, hvilket gør du får meget for pengene som kunde.

Du kan fx. købe en optimeret WordPress hjemmeside hos Medier & Co, til kun 2-3.000 kroner.

Her får du altså få både en velfungerende side, der tilmed er optimeret til søgemaskinerne og med opsat tracking, så du kan måle besøgstal mm.

Perfekt for nye og små virksomheder

Skal du have tilsvarende lavet i Joomla! kommer du til at opleve en helt anden pris. Disse billige, men gode WordPress løsninger er perfekte for nye og små virksomheder med et begrænset budget.

Andre systemer

Alle har hver deres behov som er med til at definere prisen på opgaven. Hvis du har særlige krav til funktionaliteten eller foretrækker andre systemer end WordPress, bør du altid gøre følgende for at få den skarpeste pris:

  1. Lav en klar og detaljeret beskrivelse af siden, dens funktioner og dine ønsker. Jo mere præcis, desto bedre. Dette kendes i fagsprog som en kravspecifikation.
  2. Send kravspecifikationen til et par udbydere, for at indhente priser og tilbud. Så du nemmere kan vælge udbyder (men den billigste er ikke altid den bedste).

Gør det selv – billigere, men med begrænsninger

Nu til alternativet, nemlig at du gør det hele selv. Det er helt sikkert billigere end så meget andet, spørgsmålet er bare om resultatet bliver godt? Og om dig eller din forretning kan leve med de begrænsninger det indebærer.

Vi anbefaler generelt, at man som erhvervsdrivende laver det man er bedst til og lader professionelle om resten. Omvendt findes gode 1-klik installationsfeatures hos de fleste hostingudbydere. Så det er nemt at få installeret systemet på domænet, men herfra er gør-det-selv arbejdet noget mere avanceret.

Hvori ligger ulempen?

Der er særligt to ulemper og begrænsninger, som du bør være særlig opmærksom på.

Ingen FTP adgang

En af de største begrænsninger ligger hos de gratis/meget billige hjemmesideservices på nettet. De tilbyder dig nemlig ikke FTP adgang og fungerer via et lukket system. Du kan med andre ord ikke frit downloade/redigere i hjemmesidens filer.

Programmører og designere har kun begrænsede muligheder for at skabe ændringer og kort sagt, vil du møde muren i mange sammenhænge. Det er på mange måder et godt alternativ og en god mulighed for hobbybrugere – men for seriøse virksomheder er det i vores øjne ikke en god løsning!

Stort tidsforbrug – risiko for mislykket resultat

Den anden klare ulempe består i det store tidsforbrug, der ofte er forbundet med at lære nye systemer. Hvis du ikke har en ekstra stor interesse for webudvikling, kommer irritationen hurtigt til at sejrer over nysgerrigheden.

Og selvom du bruger mange timer på at pudse med hjemmesiden, er der jo ingen garanti for et holdbart og vellykket resultat. Så hvis du driver en virksomhed, bør du overveje om din tid ikke kan anvendes mere optimalt?

Specielt med tanke på at du kan få rigtig gode hjemmesider, uden det behøver at koste mere end 3-5.000 kroner.