De senere år er det blevet rigtig populært og udbredt at optage kviklån & forbrugslån online. Med vores fokus på god e-handel, mener vi det er på sin plads, at give de to låneformer noget fokus. Du kan nemlig komme rigtig galt afsted.

Der er meget forskel på den billigste og dyreste løsning. Meget forskel på om du låner i 30 dage eller 12 måneder. Vi vil derfor belyse deres forskelle, hvornår du bør vælge hvad og gøre dig klogere. På den måde er du forhåbentlig bedre rustet, næste gang du skal til at ansøge.

Vælg rigtigt første gang!

Kviklån kontra forbrugslån onlineDet er vigtigt at du vælger rigtigt første gang, du vælger lånetype. Du kan ikke bare bytte det, som hvis det var en trøje eller et par sko. En aftale forpligter og det kan faktisk være dyrt, at betale et lån ud før tid. Du må derfor ikke undervurdere betydningen af et grundigt stykke benarbejde.

Vi kommer her med en række facts og informationer, du bør tage med dig i bagagen. Det vil nemlig bidrage til, at du får valgt den korrekte løsning i din situation. For der findes ikke et standardsvar alle kan benytte, da alle danskere har forskellige behov og økonomi.

1. Kort eller lang løbetid? Jo længere, jo dyrere

En af de mest centrale og iøjnefaldende forskelle ved kviklån kontra forbrugslån online, er deres løbetid. Mens førstnævnte ligger fra 1-45 dage, vil sidstnævnte typisk være på 12 til 180 måneder.

Hvis du eksempelvis har brug for at låne 6.000 til noget, kan du vælge at optage det via begge lånetyper. Hvad skal du så vælge?

Selvom kviklån ofte har en højere rente og ÅOP, bør det ofte være dit valg. For samlet set bliver det den billigste løsning, da du kun betaler renter i ca. 1 måned (frem for 12 eller mere).

Så selvom online forbrugslån kan laves til renter fra omkring 4-5 procent ifølge Prisas, har løbetiden fortsat en stor indflydelse på de samlede omkostninger.

Ved valg af kort løbetid, er det afgørende du er sikker på at kunne tilbagebetale pengene til tiden. Kan du ikke det, vil en længere løbetid være løsningen.

2. ÅOP er vigtigere end renten, MEN…

Det næste er at ÅOP er vigtigere end renten. Det betyder at hvis du sidder med to identiske tilbud foran dig, så vil den laveste ÅOP også være det billigste. Der er dog et stort MEN.

For det første kan ÅOP for et kviklån være en smule misvisende, da du kun har pengene i 30-45 dage. De årlige omkostninger i procent, bliver som navnet antyder, udregnet på årsbasis. Det giver en skævvridning og er én af flere årsager til, at ÅOP her vil være højere ved kviklån kontra forbrugslån.

For det andet, er ÅOP kun en procentsats. Så de samlede omkostninger kan godt være mindre, hvis du vælger en 12 måneders løbetid, frem for en på 24 måneder. Du bør derfor have blik for de samlede udgifter i perioden. Det bør fremgå af tilbuddet og ellers må du høre firmaet.

Se også: Sådan finder du et godt lån

3. Flere tilbud er guld værd

En af de primære formål ved vores hjemmeside God-ehandel.dk, er at hjælpe dig med at finde den billigste eller bedste løsning. Du skal derfor heller ikke snydes for den fidus, der kan ende med at spare dig flest penge.

Det er nemlig guld værd at indhente flere tilbud, uanset hvor mange penge eller hvor lang tid du ønsker pengene. Det har ingen indflydelse i den sammenhæng. Når du skal indhente flere lånetilbud, anbefaler vi det af flere årsager.

Det er gratis og uforpligtende som det første. Du risikerer derfor ikke andet end din tid og du vil ende med mange flere kort på hånden. Hvem ønsker ikke at have 3-4 muligheder foran sig, inden kan kritisk kan vælge favoritten?

Udover at være gratis, vil det ligeledes øge dine chancer for at finde den billigste udbyder. DU kan af gode grunde ikke vide hvem der kan tilbyde dig hvad, på trods af vejledende renter, så dette vil hjælpe dig i høj grad.

Vi håber du tager vores 3 pointer med dig i bagagen, til næste gang du måtte ansøge lån online.