Står du med et behov for flere penge, er der mange forskellige muligheder. Uanset hvad du skal bruge penge til – ny bolig, ny bil, rejser eller noget helt fjerde – er der en lånetype, der passer til dig.

Det kan desværre være uoverskueligt for mange danskere, de mange muligheder og løsninger, samt hvad de indebærer af omkostninger. God-ehandel.dk har derfor lavet en artikel der klarlægger de billigste og dyreste låneformer på markedet.

De billigste lånetyper: Boliglån og billån

Penge og låneformerDer er stor forskel på prisen og renterne. Nogle af de billigste lån, du kan tage, er boliglån og billån. Grunden til, at de er i den billige kategori, er fordi renten på dem er lav. Samtidig stiller du typisk sikkerhed bag, i form af boligen eller bilen, hvilket ligeledes bidrager til lave omkostninger.

Boliglån er karakteriseret ved, at løbetiden – altså perioden, du har til at betale lånet tilbage – er meget lang, hvilket også betyder at renten er lav. Desuden kan der stilles sikkerhed i både bolig og bil, hvilket betyder, at udbyderen har større sikkerhed for, at du kan betale pengene tilbage.

Du skal hele tiden huske på, at jo mindre risiko de skal løbe, desto lavere renter kan de tilbyde dig som kunde.

De dyreste lånetyper: Kviklån og forbrugslån

De løsninger der er i den dyrere skala er helt klart kviklån og forbrugslån, med førstnævnte som de dyreste. Dette primært startomkostningerne kommer til at udgøre en stor del af dine samlede omkostninger. Det fordrer en høj ÅOP.

Kviklån er karakteriseret ved at beløbene er lave og løbetiden er meget kort. Der stilles ingen sikkerhed og du kan selv vælge, hvad du bruger pengene på. Beløbsgrænserne går typisk fra 100 – 5.000 kr. for denne type.

Forbrugslån er i høj grad det samme, men blot hvor både pengebeløb og løbetid er længere. Her søger du typisk lånebeløb fra 5.000 og opefter. Det er i princippet kun din bank eller udbyderne online, der sætter grænsen.

Vil du undersøge mulighederne på nettet, kan du nemt finde det billigste forbrugslån via sammenligningstjenester online.

Husk altid at hente flere tilbud

Har du besluttet dig for at tage et lån, er der nogle overvejelser, som er vigtige at gøre sig. Først og fremmest skal du indhente flere tilbud og sammenligne de forskellige løsninger med hinanden.  Der er en lang række hjemmesider, hvor du kan sammenligne de forskellige låneudbyderes forhold og dermed finde den bedste løsning.

Du kan nemt låne penge online via Danlaan, hvor de henviser dig til de førende udbydere på markedet.

Når du sammenligner tilbuddene, er det en god idé at holde øje med ÅOP, der er en forkortelse for Årlige Omkostninger i procent. Tilbuddet med den laveste ÅOP, er det kort sagt det billigste. Hold derfor øje med hvilke muligheder du har, før du beslutter dig. Det er en god idé at søge flere steder, så du får flere tilbud at vælge imellem – med mulighed for at vælge det billigste.