Hvis du tidligere har prøvet at tage et lån hos banker eller hos et af de mange lånefirmaer online, ved du at det kan være en besværlig proces med breve frem og tilbage.

Med NemID er låneprocessen blevet en hel del nemmere, da det sikrer der ikke sker identitetssvindel, og derfor behøver man ikke nødvendigvis at møde op eller vente på posten.

De mange fordele ved NemID

For pengeinstitutter betyder det selvfølgelig noget, at det er nemt og overskueligt at låne penge og tjekke sin netbank. Men det vigtigste er sikkerheden og her er NemID helt klart den bedste løsning, der findes i øjeblikket.

NemID og pengeMed NemID skal du oplyse en privat adgangskode, som kun du kender, men hvis du skulle være så uheldig, at nogen regner denne kode ud, er du stadigvæk sikker, fordi det digitale nøglekort også skal bruges for at logge ind til personfølsomme oplysninger.

Et nyt nøglekort fremsendes i god tid, før du opbruger det gamle nøglekort, så du aldrig løber tør for nøgler og ikke kan logge på din netbank, borger.dk eller låne penge. Hvis du smider dit NemID væk, før du er løbet tør for koder, er der heller ingen grund til at gå i panik.

Du kan bare gå ned på den nærmeste borgerservice og bede om at få et nyt NemID. Men husk at tage dit almindelig ID som pas eller kørekort med, så de kan se, at det er dig.

Se også: Guide til det billigste lån på nettet

Ingen ventetid på posten

Udover sikkerheden som et NemID er garant for under låneprocessen, er der også den mere indlysende fordel ved at benytte sig af en digital underskrift frem for at skrive under på et fysisk papir.

Tidligere skulle lånekontrakter skrives under med kuglepen og derefter skulle kontrakten sendes til firmaet, så de kunne verificere, at du havde godkendt aftalen. Men med NemID skal du ikke sidde og vente på, at dit brev er nået frem, og derefter vente på at næste brev med svar på dit lån skal nå frem.

Nu kan du have pengene fra dit lån på din bankkonto væsentligt hurtigere, end det har kunnet lade sig gøre før i tiden. Det medfører højst sandsynligt, at flere danskere får glæde af fordelene, hvilket på sigt kan være rigtig godt for den danske økonomi, fordi lån ofte sætter gang i forbruget og dermed er med til at skabe en bedre økonomi.

Hvem tilbyder NemID lån?

Hos STlaan kan du få overblik over hvilke udbydere på nettet, der har integreret den digitale signatur i deres proces. Flere og flere kommer til, så det varer ikke længe, før samtlige firmaer online tilbyder løsningen.

Udbyderne har de seneste år gjort meget for at gøre ansøgningsprocessen så nem og enkel, som muligt. Det indebærer at du efterhånden kan bruge din digitale signatur hos samtlige firmaer, da det er både lettest og sikkert.