Vi har skrevet meget om god e-handel på hjemmesiden og hvad det indebærer. Fokus i medierne og online, er rigtig ofte på webshops og på de faresignaler du skal have fokus på, når du handler på nettet.

Internettet har bare udviklet sig til at rumme meget mere, hvilket har medført at mange danskere både researcher og bestiller bredbånd, mobilabonnement og lån online. Vi ser derfor nærmere på disse tre emner.

Fælles for alle tre områder, og brancher som a-kasser, forsikringer og tv-pakker er, at du bør gøre en indsats inden for prissammenligningen. En sammenligning af priser og ydelser, gør dig velinformeret som forbruger og sandsynligheden for du vælger den rette optimale løsning, bliver langt større.

Vi mener at prissammenligning er god e-handel, når du skal finde nye abonnementer online. Uden at kende markedspriserne, ved du jo ikke hvad du reelt får for pengene. Overblikket er guld værd, når du skal træffe en beslutning på et velinformeret grundlag.

Sammenligning af bredbånd

Det er langt fra alle danskere der sammenligner bredbåndspriser når du skal finde en ny udbyder, eller som får lavet det årlige tjek, for at sikre man er det rigtige sted.

Særligt i bredbåndsbranchen bliver der ofte skiftet prisniveauer, pakker og vilkår, hvilket kan være noget forvirrende som forbruger. Der er ingen forventer du holder dig ajour løbende, men et årligt tjek, kan sørge for du ikke betaler mere end nødvendigt. Det kan være du sidder med en for høj hastighed, eller kan finde samme hastighed til lavere pris andetsteds.

Der findes mange tjenester der kan hjælpe dig med overblikket og give dig gode råd med på vejen. En af disse er Dit Bredbånd.

Se mere på Dit-bredbånd.dk.

Sammenligning af lån

Lån er et område som mange danskere ved for lidt om, specielt fordi det er én af de ting, der har den største effekt på din privatøkonomi. Det er klart at boliglånet og billånet umiddelbart har den største påvirkning på din økonomi, men et forbrugslån kan have ligeså væsentlig betydning.

Specielt hvis du får gældsat dig for dyrt, så du bliver mødt med en for høj månedlig ydelse, eller renter der er alt for høje. Det bør du undgå ved at undersøge markedet for lån ordentligt. Her findes flere gode lånetjenester, hvor du kan sammenligne online lån og få gode tips med på vejen. Vi har selv givet dig et par, her på bloggen. Én af dem er, at du skal fokusere på ÅOP når du sammenligner tilbud.

For mere information eller hvis du ønsker at sammenligne dine lånemuligheder online, kan vi henvise dig til tjenesten Stlaan.dk.

Se mere på Stlaan.dk.

Sammenligning af mobilabonnementer

Vi slutter af med mobilabonnementerne, for ligesom i bredbåndsbranchen, kommer der ofte prisændringer og justeringer i de forskellige pakker. Det er svært at holde tungen lige i munden, så her bør du ligeledes gennemgå et årligt tjek.

Står du og skal finde en ny udbyder, bør du bruge prissammenligningssider til at få overblikket, så du får valgt rigtigt første gang. Husk på du typisk er omfattet af en længere bindingsperiode, så det er ikke et valg du lige kan lave om.

Vi kan anbefale dig hjemmesiden MP.dk, der fungerer rigtig smart med at du kan sortere visningen alt efter dine behov. På den måde kan du hurtigt finde frem til relevante abonnementer, ud fra dine behov.

Se mere på MP.dk.

Vi håber artiklen har givet dig et indblik i mulighederne på online markedet og hvorfor det vil være indsatsen værd, at bruge lidt tid på prissammenligning. Der kan være mange penge at spare. Det vil give dig et langt bedre udgangspunkt for at finde præcis den løsning, der matcher dine behov og giver dig mest for pengene.

Sidst opdateret 2. marts 2020