Vil du gerne udbygge dine kompetencer eller blot lære noget nyt? Så behøver du ikke bevæge dig længere, end ind foran computeren for at komme i gang.

Mange kursustyper, som du ellers hidtil skulle en tur på aftenskole for at tage, udbydes nemlig nu online via diverse undervisningsvideoer. Videoerne kan du se hvor du vil og hvornår du vil, og det er således en meget fleksibel kursusform, hvis du har en travl hverdag, hvor det ikke er til at passe 2-3 timers aftenundervisning ind om ugen.

Mange af kurserne online er sågar helt gratis, og dem som koster noget, koster kun et mindre beløb hver måned og så har du også fuld adgang til al undervisningen. I denne artikel vil vi give dig 5 gode onlinekurser, som der er værd at prøve af.

1 – Bliv en erfaren maler online

Man skulle ikke tro det, men faktisk kan du også lære at male på nettet. Det kan du f.eks. på dansk med et malerkursus fra onlinemalerskolen.dk. Kurset består af 40 videoer, som vil tage dig fra begynder til en erfaren maler.

Kurset er ikke gratis, men hvis du kan nå at se alle videoerne på bare én måned, så er prisen langt lavere end hvis du f.eks. købte et fysisk kursus hos eksempelvis FOF.

2 – Lær at lave en hjemmeside online

Der findes rigtig mange onlinekurser der hjælper dig til at lave din egen hjemmeside. Vil du gerne have det på video og på dansk, så er det dog NemProgrammering.dk du skal have fat på. Her kan du helt gratis lære at lave din egen hjemmeside med f.eks. WordPress eller Joomla. Videoerne er for begyndere så alle kan være med.

3 – Bliv klog på kemi og fysik online

Et andet sted på nettet, hvor du kan lære noget inden for de lidt mere tekniske emner er på khanacademy.org.  På khanacademy.org vil du også blive undervist igennem video, og til hver video vil der være øvelser, der vil teste dig i, om du nu også har forstået alt, hvad der blev vist i videoen.

Nogle af de emner som du kan lære på dette site er kemi og fysik, så hvis du godt kunne bruge lidt ekstra undervisning udover hvad du lærer i skolen, så er dette det perfekte sted. Videoerne er dog på engelsk, så det kræver at det ikke er en hindring for dig med undervisning på engelsk. Sitet er gratis og det kræver kun, at du registrerer dig som bruger for at du kan komme i gang.

4 – Lær at spille guitar online

Et godt sted at lede efter online kurser er på YouTube. Her er alt nemlig gratis, og du finder ofte nogle gode kanaler med flere hundrede undervisningsvideoer inden for forskellige emner. F.eks. kan du lære at spille guitar på YouTube med dette online guitarkursus fra JustinGuitar. Videoerne er for begyndere, og det er næsten som at have en privatlære ved sin side når man ser videoerne.

5 – Bliv spiludvikler online

En anden YouTuber er Bucky Roberts, som driver kanalen ”The New Boston”. Her kan du blandt andet, igennem 65 videoer på engelsk, lære at lave dine egne 3D spil.  Derudover har han også en masse videoer om programmering og hjemmesideudvikling – og det hele er selvfølgelig gratis.

Vi håber at du med denne artikel har fået blod på tanden til at kaste dig ud i et kursus på nettet.